Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Definitive Technology Incline

Τα ηχεία μπορεί να μην αποτελούν βασικό συστατικό όταν κάποιος ετοιμάζεται να φτιάξει ένα καινούριο σύστημα, και λίγοι χρήστες θα φροντίσουν ώστε να κρατήσουν ένα σοβαρό κομμάτι του προϋπολογισμού για την αγορά τους.
Κι όμως, ένα καλό ζευγάρι ηχείων βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Η τάση της εποχής έχει στο προσκήνιο τα ενεργά ηχεία, συνήθως σε διάταξη 2.0 και τα Incline της Definitive Technology δεν παρεκκλίνουν από την πεπατημένη.

Αυτό δεν σημαίνει πως αποτελούν ένα τυπικό ζευγάρι ενεργών ηχείων, αφού η εταιρεία έχει κάνει ορισμένες ενδιαφέρουσες επιλογές. Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, τα Incline είναι μίνιμαλ και απαρτίζονται από δύο αλουμινένιες βάσεις και δύο τραπεζοειδείς καμπίνες, που θυμίζουν κάτι από τους μονόλιθους της Οδύσσειας του Διαστήματος. Οι καμπίνες των ηχείων δεν είναι κάθετες, αλλά έχουν κλίση 9,5 μοιρών, εξ ου και το όνομά τους, προκειμένου οι μονάδες να εκπέμπουν τον ήχο τους προς τα αυτιά σας. Οι διαστάσεις τους δεν είναι υπερβολικές και μπορούν να τοποθετηθούν και σε πιο μικρά γραφεία, ενώ η αισθητική τους είναι τέτοια που κάλλιστα μπορούν να συνδυαστούν με προϊόντα της Apple.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, ακολουθούν σχεδίαση τριών δρόμων, και μάλιστα είναι διπολικά. Πιο συγκεκριμένα, η κάθε μονάδα απαρτίζεται από ένα tweeter με θόλο μεταξιού ¾ της ίντσας, ένα mid/woofer 4 ιντσών, που βρίσκεται σε σύζευξη με ένα παθητικό ακτινοβολιτή επίσης 4 ιντσών για την ενίσχυση της απόκρισης στις χαμηλές συχνοτήτες και μία μονάδα πλήρους φάσματος στην πλάτη της κάθε καμπίνας διαμέτρου 2 ιντσών. Όπως είπαμε, τα ηχεία είναι ενεργά και κάθε μονάδα έχει δύο ενισχυτές των 20 Watts RMS. Το δεξί ηχείο συγκεντρώνει όλα τα ρυθμιστικά και τις επιλογές σύνδεσης. Στην πρόσοψη, υπάρχει η ενδεικτική λυχνία της λειτουργίας, ενώ στο πλάι το ρυθμιστικό της έντασης καθώς και ο διακόπτης ενεργοποίησης. Αφαιρώντας το πλαστικό κάλυμμα στην πλάτη, θα βρείτε την υποδοχή της τροφοδοσίας, την ειδική υποδοχή για τη σύνδεση με το αριστερό ηχείο, μία θύρα USB, ένα στερεοφωνικό mini-jack και μία οπτική ψηφιακή είσοδο. Τέλος, για εσάς που η απόδοση στα χαμηλά δεν είναι αρκετή, υπάρχει υποδοχή για σύνδεση με το προαιρετικό subwoofer.

Το ηχείο υποστηρίζει δύο modes λειτουργίας: Standard και Purist. Η επιλογή μεταξύ τους γίνεται κρατώντας πατημένο το Power για 5 δευτερόλεπτα και πιέζοντας στη συνέχεια το Volume up για το Standard Mode ή το Volume Down για το Purist mode. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο Standard Μode τα ηχεία επιτρέπουν τη μεταβολή της έντασης από τον υπολογιστή. Στο Purist Mode τα στάδια κέρδους και το volume control του υπολογιστή παρακάμπτονται και ο έλεγχος της έντασης γίνεται αποκλειστικά από τα ρυθμιστικά των Incline. Θα προτιμούσαμε πάντως η εταιρεία να είχε κάποιο πιο άμεσο τρόπο επιλογής των δύο, προκειμένου ο χρήστης να γνωρίζει απευθείας σε ποιο mode λειτουργούν τα ηχεία.

Οι ακροάσεις μας πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον σε σύνδεση μέσω της θύρας USB σε Purist mode, με το ενσωματωμένο DSP των 56-bit να αναλαμβάνει πλήρως την επεξεργασία του ήχου. Παρά το μικρό μέγεθος τόσο των ηχείων όσο και των μονάδων που χρησιμοποιούνται, εντυπωσιαστήκαμε από την έκταση στα χαμηλά. Όμως όσο η ένταση ανεβαίνει και ανάλογα με την επιφάνεια που αυτά θα τοποθετηθούν, ενδέχεται να έχετε συντονισμούς με την εν λόγω επιφάνεια. Τα Incline δεν παραμορφώνουν στη μέγιστη ένταση, η οποία μετρήθηκε στα 96dB, και μπορούν άνετα να γεμίσουν ένα τυπικό δωμάτιο. Η σκηνή τους έχει ικανοποιητικό βάθος και πλάτος, ενώ είναι καλό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους κοντά σε τοίχο, ώστε να μην “πνίξετε” τη μονάδα της πλάτης.

Συνολικά, τα Incline αποτελούν ένα πολύ ικανό σετ ηχείων που θα ικανοποιήσουν όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν ηχητικά αλλά και αισθητικά τον υπολογιστή τους.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Definitive Technology Incline

Τύπος Ενεργά διπολικά τριών δρόμων

Μονάδες 2x 4" Planar Bass Radiator, 2x 4" Mid/Woofer, 2x 3/4" Silk dome Tweeter, 2x 2" Full range driver
Συχνοτική απόκριση 50Ηz-22KHz [±dB]

Συχνότητα αποκοπής Δεν αναφέρεται

Ισχύς 2x80W RMS [4x20W]

Μέγιστη στάθμη Δεν αναφέρεται

Είσοδοι Στερεοφωνικό Line in [mini jack], USB 2.0 type B, Optical in Έξοδοι Subwoofer [RCA]

Άλλα χαρακτηριστικά Διπολικά, 56bit-DSP, κλίση 9,5ο

Διαστάσεις 291,3x127x111,1mm

Βάρος 1,6kg

WEB Definitive Technology Incline

Διάθεση Directed Greece, 2310-477190, www.directed.gr

Εγγύηση 2 έτηhttp://gr.pcmag.com

κοινοποίηση