Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

DxO ONE: Θέλει να μετατρέψει το iPhone σε «DSLR» με 649 ευρώ

Οι κάμερες που τοποθετούνται στα smartphones τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών που δίνουν. Όμως σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε πολύ καλύτερη ποιότητα με περισσότερες δυνατότητες. Αυτό έρχεται να
δώσει στους χρήστες iPhone (και iPad) η DxO ONE κάμερα.

H DxO ONE έρχεται να δώσει «DSLR ποιότητα εικόνας», συνδέεται με iPhone (και iPad) στην υποδοχή Lightning και ελέγχεται μέσα από μία δωρεάν εφαρμογή που διαθέτει η εταιρεία (δυνατότητα ρύθμισης του διαφράγματος, της ταχύτητας κλείστρου και του ISO). Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να περιστρέψει την κάμερα κατά 60 μοίρες προς τα πάνω και προς τα κάτω, επιτρέποντας την λήψη εικόνων χαμηλότερα ή ψηλότερα από το επίπεδο των ματιών.

Η νέα DxO ONE διαθέτει αισθητήρα 1″, ανάλυσης 20.2 Μegapixels και τεχνολογίας CMOS BSI (η ίδια η DxO τον βαθμολογεί με 85) και φακό 32mm με f/1.8 (μέχρι f/11). Δημιουργεί videos Full HD 1080p στα 30 fps (ή HD 720 στα 120fps) και διαθέτει σταθεροποιητή. Η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου είναι 1/8000 (μέχρι 15 δευτερόλεπτα) και το ISO φτάνει μέχρι 51.200 (ξεκινάει από τα 100).

Αποθηκεύει εικόνες σε RAW ή DNG ή SuperRaw (φορμά που ανέπτυξε η DxO και στην ουσία συνθέτει μία Raw εικόνα από την λήψη 4 Raw φωτογραφιών) και έχει manual προγράμματα λήψης αλλά και ειδική λειτουργία για selfie φωτογραφίες.

Η DxO ONE έχει μία μικρή OLED οθόνη αφής (δείχνει τις ρυθμίσεις της μηχανής) και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Επιπλέον έχει θύρες USB 2, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο με διαστάσεις 67.5 x 48.85 x 26.25 χιλιοστά και βάρος 108 γραμμάρια. Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (αυτονομία 200 λήψεων) και είναι συμβατή με τα iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad (4η γενιά), με iOS 8 ή νεώτερο.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 649 ευρώ (για αρχή θα δίνονται μαζί τα DxO OpticsPro ELITE Edition και το DxO FilmPack ELITE Edition).techblog.gr

κοινοποίηση