Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

iOS 9: Θα προβλέπει το επόμενο σημείο που θα αγγίξεις στην οθόνη;

Ένα νέο feature που θα βρίσκεται στο iOS 9, θέλει να κάνει τις iOS συσκευές σου ακόμη πιο έξυπνες, καθώς θα μαθαίνουν να προβλέπουν την επόμενη επιλογή που θα κάνεις στην οθόνη.
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πως θα λειτουργεί το touch prediction, αλλά αυτή η λειτουργία ανακαλύφθηκε μέσω του iOS Developer Diary που κρατάει αρχείο για όλες τις αλλαγές που γίνονται.

Η Apple δεν έδωσε λεπτομέρειες για το touch prediction στο WWDC 2015, αλλά μάλλον θα είναι μια λειτουργία την οποία δεν θα αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Ίσως με αυτή την λειτουργία η Apple θέλει να μειώσει την καθυστέρηση κατά την μετάβαση ανάμεσα σε λειτουργίες, γνωρίζοντας από πριν την πρόθεση του χρήστη κάνει το iOS ακόμη πιο γρήγορο. Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο η Apple θα το καταφέρει αυτό.

Η Apple ήδη έχει τουλάχιστον 2 πατέντες οι οποίες παρατηρούν τον χρήστη και μαθαίνουν τις συνήθειές του ώστε να μεταβάλουν παραμέτρους μεγαλώνοντας την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ μια άλλη χρήση τέτοιων τεχνολογιών θα είναι χρήσιμη για να γίνει η Siri καλύτερη γνωρίζοντας τις συνήθειες του χρήστη.techblog.gr

κοινοποίηση