Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Η Microsoft θυσιάζει το Skype app για χάρη των desktop στα Windows 10

H Microsoft απλοποιεί το Skype for Windows και αφαιρεί την έκδοση για συσκευές αφής του προγράμματος. Οι χρήστες του Skype app σε φορητές συσκευές με Windows 8
θα προωθηθούν από τις 7 Ιουλίου στη χρήση της desktop version του προγράμματος.

“Με την επερχόμενη έκδοση των Windows 10 για τα PC είναι λογικό να βελτιστοποιηθεί η εφαρμογή του Skype για χρήση με ποντίκι και πληκτρολόγιο, η οποία όμως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συσκευές αφής, αντί δύο ξεχωριστών εφαρμογών που θα έχουν την ίδια λειτουργία”, εξηγεί η Aga Guzik από το Skype.

Στα Windows 10 το Skype θα χρησιμοποιηθεί ως υπηρεσία για μία νέα εφαρμογή για αποστολή μηνυμάτων που θα είναι παρόμοια με το iMessage της Apple. H νέα αυτή εφαρμογή δεν αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις 29 Ιουλίου, με την διάθεση των Windows 10, αλλά αργότερα μέσα στο 2015 μέσω αναβαθμίσεων.

Η Microsoft κάνει την επιλογή της μίας μόνο εφαρμογής για το Skype γιατί δεν θέλει να έχει διαθέσιμες παράλληλες εκδόσεις της ίδιας σε διαφορετικά διαφορετικές εκδόσεις των Windows, για παράδειγμα, σε Windows 10 και σε Windows 7.

Αυτή τη στιγμή το μέλλον του Skype δεν είναι ξεκάθαρο. Πολύ πιθανό να είναι η ενσωμάτωση του ως βασικό messaging app στα Windows 10.http://gr.pcmag.com

κοινοποίηση