Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Microsoft: Φέρνει τα παιχνίδια του Xbox 360 στο Xbox One

Κατά τη διάρκεια της Ε3 2015 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, η Microsoft έδωσε καλά νέα για τους κατόχους της κονσόλας Xbox One.
Στο press event που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι του Xbox 360 θα μπορούν να τρέξουν στο Xbox One. Στην Ε3 έδειξε αυτή την δυνατότητα με το Mass Effect να τρέχει στο Xbox One.

Απλά θα κατεβάζεις κάποιον τίτλο του Xbox 360 ή θα βάζεις το παιχνίδι στην κονσόλα και θα παίζεις. Επιπλέον θα έχεις χαρακτηριστικά του One, όπως τα screenshots, game streaming και το game DVR.

Όσοι είναι μέλη του Xbox Preview program, θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτή την λειτουργία άμεσα, με παιχνίδια όπως Perfect Dark Zero, Gears of War, Super Meat Boy, Halo Reach, Halo 3, Shadowrun, and Borderlands.

Πάντως για να γίνει αυτό για όλους τους τίτλους οι developers θα πρέπει μόνο να εγκρίνουν το backwards compatibility και τίποτα άλλο, οπότε δεν θα αργήσουμε πολύ να δούμε περισσότερους τίτλους διαθέσιμους.

Η Microsoft υπολογίζει ότι αρχικά θα έρθουν περί τους 100 τίτλους από το Xbox 360. Φυσικά αν έχεις ήδη κάποιον τίτλο δεν θα χρειαστεί να τον ξανά αγοράσεις. Τέλος θα μπορείς να παίζεις multiplayer εναντίον παικτών που έχουν παλαιότερη κονσόλα.techblog.gr

κοινοποίηση