Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Windows 10: Η Microsoft εξηγεί τι θα χάσετε από το upgrade

Η Microsoft τελικά ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα Windows 10 στις 29 Ιουλίου, παραπέμποντας τους χρήστες Windows 7 και 8.1 να «κλείσουν θέση» για τη δωρεάν αναβάθμιση.
Τα ανανεωμένα Windows θα φέρουν πολλά νέα features και βελτιώσεις στην επίδοση, αλλά επίσης θα αφαιρεθούν κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι το Windows Media Center δεν θα υπάρχει στα Windows 10. Τα desktop gadgets των Windows 7 αλλά και το παιχνίδι χαρτιών Hearts θα έχουν την ίδια μοίρα με το Media Center.

Επίσης οι χρήστες που ακόμη βασίζονται σε floppy disks θα πρέπει να εγκαταστήσουν νέους drivers όταν κάνουν upgrade σε Windows 10. Η αναπαραγωγή DVD θα χρειάζεται και ξεχωριστό software, αλλά με την διαδεδομένη χρήση του VLC, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα.

Τα system requirements έχουν αλλάξει, με το νέο OS να χρειάζεται ως ελάχιστα specs 1 GHz επεξεργαστή, 1 GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο και 1024×600 ανάλυση οθόνης. Οι απαιτήσεις είναι λίγο πιο πάνω για την 64-bit έκδοση των Windows 10.

Επίσης θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως το ότι η Cortana θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, τουλάχιστον στην αρχή της κυκλοφορίας. Όποιος θέλει να δοκιμάσει το Windows Hello θα πρέπει να έχει υποστηριζόμενο fingerprint reader ή infrared κάμερα για αναγνώριση προσώπου.

Τέλος η Microsoft άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τα downloads θα κατεβαίνουν και θα εγκαθίστανται. Οι χρήστες Windows 10 Pro και Enterprise θα μπορούν να αναβάλουν την εγκατάσταση ενώ οι χρήστες των Windows 10 Home όχι, καθώς μόλις γίνει διαθέσιμο το update, θα κατεβεί και θα εγκατασταθεί αυτόματα.techblog.gr

κοινοποίηση