Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Intel NUC [NUC6i5SYH]

Την πλατφόρμα NUC την γνωρίσαμε στα τέλη του 2012, όταν η Intel επιχειρούσε να δημιουργήσει μια νέα γενιά από SFF υπολογιστές. Η υλοποίηση μπορεί να μη γνώρισε εμπορική επιτυχία, ωστόσο συνεχίζει να εξελίσσεται ακολουθώντας κάθε φορά τις τάσεις και το hardware της κάθε περιόδου.
Το NUC6i5SYH είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην πλατφόρμα και αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και ισχυρό έχει να προσφέρει η Intel σε αυτό το form factor.

Βασικό γνώρισμα δεν είναι άλλο από την υποστήριξη της 6ης γενιάς επεξεργαστών Core της οικογένειας Skylake. Πιο συγκεκριμένα, το προϊόν χρησιμοποιεί έναν Core i5-6260U, έναν επεξεργαστή Ultra Low Voltage με ΤDP στα 15W, που αποτελείται από δύο πυρήνες χρονισμένους στα 1,9GHz, μέγιστη συχνότητα λειτουργίας με Turbo στα 2,8GHz, και με υποσύστημα γραφικών Iris Graphics 540. Το NUC6i5SYH έχει ακολουθήσει και τις τάσεις στον τομέα της μνήμης, και το σύστημα δέχεται μέχρι και δύο SO-DIMM DDR4 στα 2.133MHz, έως 16GB ανά slot.

Mία λεπτομέρεια είναι ότι η Intel προσφέρει την εν λόγω σύνθεση σε δύο διαφορετικά σασί. Το μοντέλο με κωδικό SYH έρχεται στο “ψηλό” σασί [115x111x48mm], το οποίο εκτός από ένα drive Μ.2 μήκους 42mm ή 80mm, διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για να φιλοξενήσει κι ένα κανονικό drive 2,5", αρκεί να μην ξεπερνά τα 9 χιλιοστά σε ύψος. Αντίθετα, το case του μοντέλου με κωδικό SYK είναι χαμηλού προφίλ, με διαστάσεις 115x111x32mm. Από κει και πέρα, τα δύο μοντέλα δεν έχουν άλλες διαφορές ούτε στη σύνθεση ούτε στις θύρες.

Η συνδεσιμότητα είναι ιδιαιτέρως πλούσια και περιλαμβάνει τέσσερις θύρες USB 3.0, δύο στην πρόσοψη και δύο στο backpanel, εκ των οποίων η μία υποστηρίζει και fast charging. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε δύο ακόμη θύρες USB 2.0 αν αξιοποιήσετε το διαθέσιμο header. Στην πρόσοψη, υπάρχει ένα mini-jack για τη σύνδεση headset, ενώ στην αριστερή μεριά θα βρείτε μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD.Η σύνδεση με οθόνη πραγματοποιείται μέσω είτε της υποδοχής HDMI είτε της miniDP στην πλάτη του NUC, ενώ η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει σύνδεση με οθόνες 4K. Τέλος, σύγχρονες είναι και οι προδιαγραφές της δικτύωσης, καθώς το NUC υποστηρίζει τόσο ενσύρματη σύνδεση μέσω Gigabit LAN όσο και ασύρματη δικτύωση επιπέδου Wi-Fi ac, ενώ δεν λείπει η υποστήριξη για Bluetooth 4.1.

Τις δυνατότητες ολοκληρώνει ένα header που προσθέτει λειτουργικότητα NFC, ενώ αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το NUC στο σαλόνι σας κάτω από την τηλεόραση, θα μπορέσετε να το λειτουργήσετε με τηλεχειρισμό, καθώς παρέχεται δέκτης IrDA. Πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις του συστήματος, με τα νούμερα να θυμίζουν σύγχρονο Ultrabook, ενώ το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών δεν θα πει όχι στο casual gaming. Παράλληλα, η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 32W σε πλήρη φόρτο και τα 25 Watts σε τυπική λειτουργία.

κοινοποίηση