Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ανακοινώθηκε επίσημα η Nvidia GTX 1080

Η στιγμή που πολλοί gamers περίμεναν έφτασε, αφού η Nvidia πριν λίγες ώρες προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του πρώτου καταναλωτικού high-end επεξεργαστή γραφικών αρχιτεκτονικής Pascal.


Αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές καρτών γραφικών ήδη αποκάλυψαν custom μοντέλα GTX 1080, που ενσωματώνουν υπερχρονισμένους πυρήνες και προσαρμοσμένα συστήματα ψύξης. Θα διατεθούν βέβαια και κάρτες “Founders Edition”, που ουσιαστικά βασίζονται στη σχεδίαση αναφοράς της Nvidia, διατηρώντας το βασικό σύστημα ψύξης που προτείνει η εταιρεία.

Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες custom υλοποιήσεις των νέων GPU έρχονται από την MSI. Η GTX 1080 Sea Hawk αξιοποιεί το σύστημα υδρόψυξης Hydro της Corsair, η GTX 1080 Twin Frozr VI βασίζεται στο κορυφαίο σύστημα ψύξης της MSI με διπλούς ανεμιστήρες και heatpipes χαλκού, ενώ η εργοστασιακά υπερχρονισμένη έκδοση Armor ενσωματώνει ανεμιστήρα τεχνολογίας TORX για βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας από τη GPU και τις μνήμες. Η εταιρεία θα διαθέσει επίσης την GeForce GTX 1080 Aero, της οποίας το σύστημα ψύξης θα μεταφέρει το θερμό αέρα έξω από το tower.

Η Gigabyte αποκάλυψε την εξαιρετική GTX 1080 G1 Gaming, ενώ με τη GTX 1080 Xtreme Gaming που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, η εταιρεία κλείνει το μάτι σε επίδοξους overclockers και απαιτητικούς gamers. Η εν λόγω κάρτα διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης, που θυμίζει αρκετά το γνωστό WindForce της εταιρείας, ενώ θα πωλείται εργοστασιακά υπερχρονισμένη.

Η Asus ανακοίνωσε την κορυφαία Strix GeForce GTX 1080, που βασίζεται στο τριών ανεμιστήρων σύστημα ψύξης Direct CU III, είναι εργοστασιακά υπερχρονισμένη, αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας ηλεκτρονικά στοιχεία, ενώ παρέχει και αρκετές επιλογές συνδεσιμότητας.

Αξιόλογες πάντως υλοποιήσεις παρουσίασαν και άλλοι κατασκευαστές, όπως οι Palit, Gainward, Inno3D και Zotac.

Η τιμή μιας Founders Edition GeForce GTX 1080 είναι $699, ενώ οι custom σχεδιάσεις αναμένεται να κοστίζουν από $599 έως $699. Αξίζει να αναφερθεί, ότι σήμερα γνωστοποιήθηκαν και οι τιμές των GeForce GTX 1070, που θα κυμαίνονται μεταξύ $379 και $500, αν και ενδέχεται να είναι ακριβότερες στην Ευρωπαϊκή αγορά.

κοινοποίηση