Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Nintendo Switch dock… Τελικά ποια είναι η χρησιμότητα του;

Πριν το επίσημο Nintendo event, το οποίο μας βοήθησε να σχηματίσουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη νέα «υβριδική» κονσόλα Switch, η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε το παραμικρό για το ποιες ήταν οι ακριβείς δυνατότητες του Switch dock (και φυσικά εδώ υπήρχαν αρκετές… εικασίες και μυθεύματα).

Το dock ουσιαστικά αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να συνδέσει κανείς τη νέα κονσόλα της Nintendo σε ένα external display. Από τη στιγμή που ο χρήστης του Switch προσαρμόσει την κονσόλα στο ειδικό slot του dock αυτό με τη σειρά του αυτομάτως θα γυρίσει από το handheld στο TV mode. Εάν φυσικά το αφαιρέσετε αυτομάτως το σύστημα επιστρέφει στο built-in display των 720p (απλά και όμορφα).


Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του event της Nintendo, οι ενδιαφερόμενοι gamers θα μπορούν να αγοράσουν πρόσθετα docks, γεγονός που θα τους επιτρέπει να συνδέουν το Switch και σε άλλες τηλεοράσεις – monitors που βρίσκονται εντός του σπιτιού. Το κόστος βέβαια ενός πρόσθετου Switch dock δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo θα στοιχίζει περίπου 90$! Με αυτό το κόστος θα αναρωτιέστε λοιπόν τι κρύβεται μέσα στο «μαγικό κουτάκι»…


Δυστυχώς, Από ότι φαίνεται μάλλον θα απογοητευτείτε λίγο, καθώς το dock είναι περισσότερο ένα είδος πλαστικού κέλυφους που απλώς φυλάσσει την τροφοδοσία και την HDMI θύρα που επιτρέπει τη σύνδεση της κονσόλας με την τηλεόραση (επιτρέποντας την εξαγωγή σήματος στα 1080p). Η USB Type-C θύρα που υπάρχει στο Switch απλώς «κουμπώνει» στην ειδική υποδοχή του dock και έτσι αυξάνεται η παρεχόμενη ενέργεια.


 www.gameslife.gr

κοινοποίηση