Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Oikospiel, ένα από τα πιο σουρεαλιστικά games… ever!

Τα indie παιχνίδια πάντα είχαν (και έχουν) μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου (κάπου δηλαδή δίπλα στο σφαγή των zombies), και ιδιαίτερα αυτά που κρατάνε τον προσωπικό χαρακτήρα του δημιουργού.
Εάν μοιραζόμαστε αυτή την αγάπη, σου έχω καλά νέα. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις ποιος είναι ο David Kanaga… είναι OK, κανείς δε πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Φαίνεται, όμως, ότι έχει κάτι ξεχωριστό να πει μέσω των παιχνιδιών του και σίγουρα δε χάνεις κάτι να τσεκάρεις. Ο συγκεκριμένος δημιουργός,  κυκλοφόρησε το Oikospiel (ή αν θες να το παίξεις πιο ψαγμένος, οἶκοςpiel), μια… σκυλο-όπερα σε 5 μέρη, το πρώτο των οποίων (ονόματι Book I), κυκλοφόρησε τη βδομάδα που μας πέρασε.


Ο πλήρης τίτλος είναι Oikospiel: A Dog Opera και συνδυάζει το ελληνικό οἶκος (γκουχ, σπίτι), το γερμανικό spiel που σημαίνει παιχνίδι και το opera το οποίο μεταφράζεται σε “δουλεύει”. Ένα παιχνίδι, λοιπόν, όπου έχεις σκύλους να δουλεύουν… ή κάτι τέτοιο… το θέμα είναι ότι έχει πάνω από 2 ώρες gameplay και είναι ίσως από τα πιο περίεργα πράγματα που έχει δει. Το soundtrack είναι original και τέλειο, αλλά αυτό μπορείς να το καταλάβεις χωρίς τη βοήθειά μου.


www.gameslife.gr

κοινοποίηση